Nogomet

Boca zaustavila Independiente

Maja Giljanović • četvrtak, 30.08.2007.

Južnoamerički prvak Boca Juniors pobjedom je, svojom trećom u nizu, zaustavila Independiente na četiri uzastopna slavlja (po prvi put inače da je Trogliova momčad nanizala četiri troboda na startu prvenstva u posljednjih 13 godina)...

Crvene je vragove u vodstvo doveo svojim sedmim ovosezonskim pogotkom German Denis na samom startu, ali prednost iz treće minute hvata urugvajski reprezentativac Rodriguez. Preokret dvije minute prije isteka poluvremena osigurava Martin Palermo da bi Leandro Gracian prekrasnim pogotkom postigao treći. Carlos u 76. vraća neizvjesnost, ali do konca se rezultat više nije mijenjao pa Boca stiže nadomak vodećem Independienteu koji unaoč porazu ostaje na čelu prvenstvene karavane.

U prvom redu zahvaljujući posrtaju Velez Sarsfielda kojeg je pogocima Da Silve i Serija još iz prvog poluvremena iznenadio Newell´s Old Boys.

Od osatlih rezultata svakako vrijedi izdvojiti prvu pobjedu Rivera. U drugom derbiju kola Passarrelline igrače u rani zaostatak doveo Leandro Benitez, ali baš poput Boce, River preokreće pogocima Rubena i Belluschija. Estudiantesu prigodu za povratak u susret nesmotrenim isključenjem petnaestak minuta prije kraja nudi upravo Belluschi, ali unatoč poravnanju Salgueira u 80. minuti pogocima čileanskog mladca pristiglog iz Colo Cola Sanceza i kolumbijskog internacionalca Garcije u sudačkoj nadoknadi River pobjeđuje u susretu obilježenom unutanavijačkom tučnjavom u supermarketu ispred stadiona (više uhićenih u zavađenim frakcijama članova Los Barrachos del Tablona).

Preokret kola je, pak, izveo branitelj prošlogodišneg naslova prvaka Aperture; San Lorenzo je, naime, nakon pola sata gubio nevjerojatnih 3:0 protiv Racinga, ali je rijetko viđeni come-back i u konačnici slavlje od 4:3 izrežirao Romeo dvama pogocima u razmaku od pet minuta od kojih drugi duboko u sučevoj nadoknadi vremena.

Novi prvoligaš Huracan pobijedio je Argentinos Juniorse ostavši nakon petog kola jedina neporažena momčad lige: unatoč vodstvu gostiju u 2. minuti, a zahvaljujući pogocima Mendoze, Nieta i Sancheza minutu prije isteka 90.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!