Nogomet

Jurčić: "Idemo odigrati muški"

Kristian Hohnjec • četvrtak, 30.08.2007.

Boravak Slaven Belupa u Istanbulu teško se može nazvati izletom, premda nakon rezultatski neuspješnog prvog susreta nemaju mnogo prava na optimizam. Poslije 1:2 iz Koprivnice Krunoslav Jurčić svjestan je da su izgledi njegove momčadi samo teoretski....

U prvom susretu drugog pretkola Kupa Uefe Galatasaray je imao inicijativu, prevlast na terenu. Međutim, Slaven je mogao u Tursku otputovati s pravim natjecateljskim nabojem samo da su Asim Šehić i Vanja Iveša učinili ono što su morali. Klasična je to gubitnička priča, iako se Šehićevi i Ivešini propusti mnogo manje tragično shvaćaju od poljudskih vratnica ili norveškog suca.

"Utakmicom u Koprivnici umanjili smo svoje izglede. U Istanbul idemo odigrati muški, predstaviti se u lijepom svjetlu. Kao posljedica toga mogao bi doći dobar rezultat", optimistički je raspoložen za trenutak trener Krunoslav Jurčić da bi odmah potom dodao: "Susret protiv Hajduka nam je možda i važniji, pa ću vjerojatno odmoriti neke igrače". Problem je i dalje izostanak dvojice bočnih - Marija Jurića i Kristijana Čavala, a pravo nastupa zbog nedavnog priključenja momčadi nema ni alternacija Ronald Šiklić.

Nakon četiri uzastopne pobjede, Slaven je u prošlom kolu poražen na Kantridi. Iako su Koprivničani krenuli u prvenstvo veoma dobro, Galatasaray je to učinio još bolje. Nakon tri kola na vrhu su ljestvice s maksimalnim učinkom i bez primljenog pogotka. U odnosu na prvu utakmicu bit će jači za dva utjecajna veznjaka. Švedski reprezentativac Tobias Linderoth trebao bi zauzeti poziciju korektora veznog reda, dok će napadima Galatasaray orkestrirati brazilski fantastista Lincoln.

Željko Sopić bio je najbolji Slavenov igrač u prvom susretu, a iako u poznim godinama u posljednje vrijeme igra u zapaženoj formi: "Galatasaray je izraziti favorit nakon rezultata u prvoj utakmici, koja je mogla i drukčije završiti. Nadam se da ćemo odigrati dobro, podići si samopoudanje i prikupiti europsko iskustvo". Slaven je u srijedu imao priliku oprobati istanbulski travnjak, iako će to mnogo drukčije izgledati pred grlatim turskim navijačima.

Utakmica počinje u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, a prvo poluvrijeme izravno će se moći pratiti na HRT 2, dok će se kasnije prenositi Hajdukovo gostovanje u Genovi s povremenim uključivanjem u Istanbul. Uzvratni susret drugog pretkola Kupa Uefe sudit će talijanska četvorka na čelu s glavnim sucem Nicolom Rizollijem. Nedugo nakon završetka utakmice igrači Slaven Belupa vratit će se u Hrvatsku čarter letom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!