Nogomet

Romi i Valenciji prilika za osvetu

Tomislav Pacak, Tomislav Globan • četvrtak, 30.08.2007.

Ždrijeb Lige prvaka još je jednom nažalost protekao bez hrvatskog predstavnika, ali to neće umanjiti zanimljivost elitnog Uefinog natjecanja. Roma se vraća na Old Trafford, prošlogodišnje mjesto nesreće, a Dinamov krvnik Werder odmjerit će snage s Realom. Zanimljivom se čini skupina E, gdje će Lyon i Barcelona sigurno pružiti atraktivne dvoboje...

Thomas Schaaf je za vrijeme sinoćnjeg leta Zagreb – Bremen vjerojatno zamišljao lakšu skupinu od one koju mu je donio ždrijeb u Monte Carlu. Werder će se za osminu finala hrvati s Real Madridom, Laziom i pirejskim Olympiacosom.

Roma sasvim sigurno još nije zaboravila bolno travanjsko poniženje na Old Traffordu kada ju je u četvrtfinalu sa 7:1 pregazio Manchester United. Priliku za osvetu Talijani će imati već jesenas kada će zajedno s lisabonskim Sportingom i Dinamom iz Kijeva pokušati ponoviti senzaciju iz 2005. godine i izbaciti Fergusonove "bebe" iz Europe već u prosincu.

Nerazjašnjeni računi od prošle sezone rješavat će se i u skupini B. Chelsea je prije pet mjeseci u posljednjim trenucima četvrtfinala rasplakao Mestallu, no pored Valencije i Mourinhovog dream teama svoju šansu tražit će i Rakitićev Schalke te povratnik u društvo najboljih, norveški Rosenborg.

Spektakularan nogomet možemo očekivati u skupini E gdje su kuglice spojile Barcelonu i Lyon. Oba su kluba prošle sezone podbacila te su se od Lige prvaka oprostila već u osmini finala, a kako ove sezone ne bi učinili još jedan veliki korak unatrag, morat će iz skupine eliminirati njemačkog prvaka Stuttgarta te vice-prvaka Škotske - Rangers.

Ovotjedni pogodak Sparti sigurno neće biti jedini kojeg je Eduardo da Silva postigao u Ligi prvaka ove godine. Ždrijeb je bio sklon Arsenalu te mu je u skupini donio okršaje s pobjednikom dvoboja Sevilla – AEK, bukureštanskom Steauom te jedinim debitantom ovosezonskog izdanja Lige prvaka – praškom Slavijom.

Šahtar našeg Darija Srne ima realne šanse da se prvi put plasira među 16 najboljih sastava Europe. Iako je branitelj naslova Milan izraziti favorit skupine, Ukrajinci u konkurenciji Benfice i Celtica imaju pravo na optimizam. I u ovoj skupini gledat ćemo reprizu jednog prošlosezonskog dvoboja. Milan je na putu k naslovu prvaka Europe u osmini finala pogotkom Kake u produžetku srušio snove Celtica o ponavljanju slavne 1967.

Na ceremoniji ždrijeba UEFA je dodijelila i priznanja najboljim nogometašima prošle sezone. Očekivano, izborom su dominirali igrači prvaka Europe. Za najboljeg obrambenog igrača proglašen je Paolo Maldini, veznog igrača Clarence Seedorf, dok je titulu najboljeg napadača i titulu najboljeg igrača prošle sezone odnio Kaka. Titula najboljeg vratara drugu godinu zaredom otišla je u Češku, vrataru Chelseaja Petru Čechu.

Liga prvaka, ždrijeb skupina:

Skupina A: Liverpool, Porto, Marseille, Bešiktaš

Skupina B: Chelsea, Valencia, Schalke, Rosenborg

Skupina C: Real Madrid, Bremen, Lazio, Olympiacos

Skupina D: Milan, Benfica, Celtic, Šahtar

Skupina E: Barcelona, Lyon, Stuttgart, Rangers

Skupina F: Manchester United, Roma, Sporting, Dynamo Kijev

Skupina G: Inter, PSV, CSKA Moskva, Fenerbahče

Skupina H: Arsenal, Sevilla/AEK, Steaua, Slavia Prag

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!