Nogomet

U Monte Carlo s kovčezima straha

Tomislav Globan • četvrtak, 30.08.2007.

Čudo se ipak nije dogodilo. Baš kao i prošle godine, od četiri iznenađenja koja su Dinamu bila potrebna za status nositelja u 1. kolu Kupa Uefe, dogodilo se nije - niti jedno. Modri će tako u petak sa strepnjom pratiti ples kuglica u Kneževini i nadati se kako 1. kolo neće još jednom ostati previsoka prepreka...

Tragikomično primljeni pogotci te naivni porazi u završnim minutama protiv Fulhama, Heerenveena, Auxerrea, Dnipra, Stuttgarta, Benfice, itd., danas se osvećuju Dinamu. Da su ostvarili samo jednu europsku pobjedu više u posljednjih pet godina (ne računajući pretkola) sastav Branka Ivankovića danas bi bio nositelj u 1. kolu Kupa Uefe.

No, iz ove kože se ne može i Modri će za proboj u skupine ovog natjecanja morati svladati jednu od sljedećih momčadi (poredane po koeficijentu): Villarreal, Bayern, Ajax, AZ Alkmaar, Panathinaikos, Basel, Lens, Bordeaux, Bayer Leverkusen, Club Brugge, Palermo, Anderlecht, Tottenham, Zaragoza, Rapid Bukurešt, Lokomotiv Moskva, Zenit, Sparta Prag, Sochaux, Blackburn, AEK ili Sevilla, Heerenveen, Hamburger, Dinamo Bukurešt, Bolton, Austria Beč, Dnipro, Sampdoria, Spartak Moskva, Braga, Galatasaray, Getafe, Atletico Madrid, Everton, Fiorentina, Empoli, Rennais, CSKA Sofija, Hapoel Tel-Aviv, Crvena zvezda.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Vezane vijesti

UEFA će u petak u jutarnjim satima za potrebe ždrijeba podijeliti svih 80 klubova u osam skupina s po pet nositelja i pet nenositelja. Dinamu će tako krug potencijalnih protivnika biti sužen s 40 na samo pet.

Ne bude li značajnijih promjena, hrvatski će prvak biti smješten u petu skupinu ždrijeba gdje bi mu mogući protivnici bili Panathinaikos, Anderlecht, AEK/Sevilla, Sampdoria i Rennais. Međutim, ove skupine podložne su promjenama (primjerice, dva kluba iz iste zemlje ne smiju biti u istoj skupini) pa je vrlo lako moguće da UEFA premjesti Dinamo u neku drugu skupinu ili u njegovu postavi neke druge klubove.

Sve će se sa sigurnošću znati u petak ujutro, a pet potencijalnih protivnika jedinog preostalog hrvatskog sastava u europskim kupovima pročitajte na Sportnet.hr-u. Ceremonija ždrijeba započinje u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!