Ostali sportovi

Blanka spremna za let

Ivana Strahija • petak, 31.08.2007.

Sedmog dana Svjetskog prvenstva konačno ćemo na atletskom borilištu vidjeti i najveću hrvatsku atletsku zvijezdu, Blanku Vlašić. Po komentarima za novinare, Blanka je spremna, stresa nema, jedino je malo muči uporna kišica u Osaki posljednjih dana.

Za par sati započinje prvi dio kvalifikacija ženskog skoka u vis, a kvalificirat će se one koje preskoče kvalifikacijsku normu 1.94 metra, odnosno najmanje 12 od 30 skakačica, po rezultatima. Nimalo ne brinemo da će i Blanka biti među onima koje će na finalni zalet u nedjelju, posljednjeg dana prvenstva u Japanu.

Kako su novinari uspjeli saznati, Blankin je plan skakati prvi puta na 1.85, te potom na zadnje dvije visine za kvalifikacije. U četvrtak je naša atletičarka odradila tek lagani trening i nekoliko nižih skokova, kako bi malo isprobala novu podlogu, koja navodno prkosi kiši.

Kad smo već kod kiše, nemalo je skakačica ostalo iznenađeno tom atmosferskom promjenom nakon sparine i vrućine koje su obilježile početak prvenstva, pa mnoge već kalkuliraju hoće li se i koliko kiša odraziti na njihov skok.

Blanku kiša ne brine toliko, zadovoljna je podlogom koja je po njenom mišljenju dovoljno tvrda za dobar odraz. Nakon što nas je oduševila svojim štokholmskim nastupom pred nepunih mjesec dana, preskočivši ogromnih 207 centimetara, od Blanke očekujemo kvalifikaciju u finale. Ona, kako je kazala pred odlazak u Osaku, u to nimalo ne sumnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!