Nogomet

Prerano se predali

Kristian Hohnjec • petak, 31.08.2007.

Nakon dva identična (1:2) poraza od Galatasaraya u Koprivnici nitko neće biti pretjerano nezadovoljan. Ispadanje od Turaka je očekivano i realno. No, unatoč vrlo korektnom otporu i solidnoj izvedbi u oba susreta, čini nam se da su mogli učiniti i više. Šteta što se Krunoslav Jurčić predao označivši sljedeću utakmicu protiv Hajduka važnijom...

Govorilo se i o štednji igrača za nedjeljni susret. Slaven će i protiv Hajduka tražiti bodove za Europu, cijelu sezonu će se boriti kako bi sljedeće ponovo mogao izaći na europsku scenu. U četvrtak su bili dio te nogometne Europe, a oni su odmarali igrače. Ne pokušavamo implicirati da je Slaven Belupo uistinu trebao proći Galatasaray, izbaciti ih. Međutim, ako trener svoje momčad ne vjeruje u uspjeh, tko će drugi.

Kako da igrači pokažu srce, hrabrost pred 25 tisuća gledatelja kad ih je njihov lider unaprijed osudio na poraz. Ako zanemarimo te nelogične najave utakmice, Slaven se u susretima protiv bogatijih Turaka pokazao u solidnom svjetlu. Galatasaray je u obje utakmice imao terensku inicijativu. U istanbulskoj su možda čak i malo podcijenili "farmaceute" pa su tražili atrakciju, potez više. Tko zna u kojem bi smjeru utakmica krenuo, da nakon izjednačenja Hakan Šukur nije izvukao jednu od posljednjih majstorija bogate karijere. Većina Slavenovih igrača nikad nije nastupila u atmosferi kakva je vladala na Ali Sami Jenu. Galatasarayovi su se navijači zaželjeli nogometa, budući da u prvenstvu još neko vrijeme neće moći pratiti nastupe svojih ljubimaca zbog suspenzije stadiona.

Za Jurčića pozitivan je nastup Dine Kresingera, koji nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu polako hvata formu. Nadamo se kako ćemo za deset godina ovu utakmicu pamtiti po debiju danas 17-godišnjeg Franje Tepurića. Farmaceuti se sada okreću utakmici protiv Hajduka, onoj važnijoj. Pokušat će nastaviti seriju pobjeda na domaćem terenu, a proitv Splićana posljednjih godina imaju vrlo ugodan score.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!