Ostali sportovi

Po zlato sa crnim florom

Bernard Jurišić • subota, 01.09.2007.

Veliko finale koje hrvatska atletika očekuje desetljećima, primaknulo se na samo nekoliko sati. Blanka Vlašić u nedjelju od 11:30 sati krenut će u lov na svjetsko skakačko zlato. Prva favoritkinja drži čak četiri najbolja rezultata ove sezone...

Nakon što je "poharala" atletske mitinge na otvorenoj sceni ove sezone, stiglo je vrijeme da se na ovogodišnju rezultatsku tortu stavi i šlag. Finale Svjetskog prvenstva u Osaki na rasporedu je u nedjelju, pola sata prije zakazanog podnevnog termina (po našem vremenu naravno). Razlog je - čak 16 finalistica.

To bi čak moglo stvoriti i određene probleme u pripremi i rasporedu snage za finalno natjecanje. "S obzirom na velik broj finalistica i da će se u početku morati dosta čekati, neću propuštati početne visine, jer ću se inače ohladiti. Kad krenu 'filteri' na višim visinama, onda ćemo odlučiti kako ćemo 'igrati'", rekla je Blanka.

U svojim nogama Splićanka ove sezone ima čak 207 preskočenih centimetara. Dva manje od svjetskog rekorda, četiri više od najboljeg rezultata bilo koje svoje konkurentice ove sezone. Jasno je da od uloge favorita ne može pobjeći.

"Od uloge favorita ne bježim, moji rezultati su poznati. No, to nikako ne znači da sam pretplaćena na zlato. SP je kruna sezone za svakoga, mnogo je skakačica tempiralo formu da budu najbolje u Osaki. Očekuje me puno posla u finalu".

Iz stožera naše najbolje atletičarke potvrđeno je da će Blanka u finalu skakati s crnim florom na dresu, odajući tako počast tragično preminulim hrvatskim vatrogascima prošlog tjedna. "Strašno je to što se dogodilo, ta nesreća pogodila je i cijelu našu delegaciju u Osaki. Tako mladi ljudi, tragedija..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!