Ostali sportovi

Dostojanstven doček svjetske šampionke

Bernard Jurišić, HINA • utorak, 04.09.2007.

Zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Frankfurta u 19.20 sati je u zagrebačku zračnu luku Pleso stigla svjetska prvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić. Već u zrakoplovu je hrvatsku sportsku heroinu posada počastila sa šampanjcem i tortom, a u zračnoj luci su je dočekali gradonačelnik Milan Bandić, glavni tajnik HOO-a Josip Čop i pomoćnik ministra Željko Klarić, ali ne i veliki broj građana budući da je zbog tragične smrti vatrogasaca danas u Hrvatskoj dan žalosti...

"Moje misli u Japanu bile su s obiteljima tragično preminulih vatrogasaca, oni su mi dali snage za pothvat. Hvala na podršci građana Hrvatske i bezbrojnim SMS čestitkama, a zahvaljujem se i svojoj obitelji i trenerima, koji su učinili 95 posto posla oko zlata u Osaki, dok je ostatak od pet posto moj talent", kazala je u svom stilu Blanka Vlašić.

Slika 1 od 2.
Foto: Boško Perlain

"Teško je slaviti u trenucima kada je toliko obitelji u boli zbog gubitka najdražih. Blanka je proizvod ove zemlje i koliko mi zaslužujemo Blanku, toliko i Blanka zaslužuje nas", kazao je Blankin otac Joško Vlašić.

Blanka je odmah nakon prijema u VIP salonu zračne luke krenula za Split, a u utorak će biti ponovno u Zagrebu na prijemu koji će u njezinu čast organizirati najviši hrvatski dužnosnici.

Slika 2 od 3.
Foto: Boško Perlain

U splitskoj zračnoj luci, gdje je stigla nešto iza 22 sata, Blanku su dočekali najbliža obitelj, novinari, prijatelji i navijači, čestitavši joj još jednom na velikom uspjehu. Svjetska šampionka samo će se nakratko odmoriti, a već u petak bi trebala nastupiti na mitingu u Zürichu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!