Ostali sportovi

Ben Johnson u posjeti Splitu

Sportnet • utorak, 04.09.2007.

Benjamin Sinclair "Ben" Johnson rođeni Jamajkanac, preuzevši državljasntvo, postaje kanadski sprinter koji je dominirao utrkama na 100 m tijekom 80-tih godina 20-tog stoljeća. U karijeri je osvojio dvije brončane medalje na OI u Los Angelesu 1984., dok mu je zlato osvojeno na OI u Seoulu 1988. oduzeto tri dana nakon utrke, zbog dopinga...

Johnson je u svojoj karijeri dva puta rušio svjetski rekord na 100 m: 9.83 na Svjetskom atletskom prvenstvu u Rimu 1987. godine, te 9,79 na OI u Seulu 1988. Međutim, rekord iz Seoula je odmah nakon diskvalifikacije brisan, a kako je Johnson u istrazi priznao da je koristio doping već 1987. godine retroaktivno je poništen i rekord iz Rima

Afere oko dopinga po nekim poznavateljima zbivanja u atletskoj federaciji još i danas su obavijene velom tajni, ali kako doznajemo od Benovih prijatelja u Hrvatskoj, i to će se jednoga dana rasvijetliti. Čuven je njegov rivalitet s Carlom Lewisom, koji je kulminirao na finalnoj utrci na OI u Seoulu.

Slika 1 od 2.

Upravo taj Ben Johnson na odmoru je u Hrvatskoj. U ponedjeljak 3. rujna posjetio je Centar zdravlja i ljepote Guliver Energija u Solinu. U centar je stigao sportski odjeven kao da je upravo došao sa treninga. U kasnijem razgovoru nam je rekao da je to njegova marka sportske odjece BJC "Ben Johnson Collection" koju kreira i izrađuje, čemu posvetio nakon sportske karijere.

U teretani nije puno trebalo da ga se izazove na okršaj po kilogram janjetine na obližnjem Klisu. Za nevjerovati je da je onako hladan i bez zagrijavanja gurnuo 140 kg na bench press-u.

"Fasciniran sam ljepotama koje sam ovdje vidio, imate prekrasne planine, more je nevjerovatno čisto, hrana je ukusna toliko da mi se čini da sam se vec udebljao koji kilogram i imate veoma susretljive i drage ljude."

Na pitanje što misli o djevojkama , samo se nasmješio i rekao da je to ipak nešto što svemu ovome daje posebnu draž. "Lijepa zemlja, dobra hrana i perfektne djevojke... razlog zbog kojeg se sigurno vraćam", rekao nam je na odlasku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!