Zimski sportovi

Ivica Kostelić danas stiže na Zermatt

HINA • srijeda, 05.09.2007.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić danas bi se trebao pridružiti hrvatskoj alpskoj reprezentaciji na snježnim treninzima na švicarskom Zermattu...

Glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror ističe da na Zermattu vladaju odlični uvjeti za trening i tamo su svi članovi hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, osim Ane Jelušić i Nike Fleiss, koje treniraju u argentinskoj Ushuaiji.

Ivica Kostelić još je u srpnju desetak dana trenirao u Zermattu, isprobavajući nove Fischerove skije. Nakon toga, po običaju, većinu ljeta proveo je na Mljetu.

Ana Jelušić i Nika Fleiss su od 19. kolovoza u Argentini i tamo bi trebale ostati do 14. rujna. S njima su njihovi treneri Zoran Sobol (Ana Jelušić) i Vincencij Jovan (Nika Fleiss). Treniraju slalom, veleslalom i super-G, a ponajviše slalom, a društvo im prave finske, francuske i talijanske reprezentativke.

Ana i Nika su i prošle godine u ovo vrijeme trenirale u Argentini. Nakon toga Ana Jelušić je ostvarila najbolju sezonu u karijeri, a Nika Fleiss, je, nažalost, zbog ozljeda i bolesti propustila cijelu prošlu skijašku sezonu. Nakon povratka iz Argentine Ana i Nika 25. rujna nastavljaju sa treninzima u talijanskom Passo di Stelviju.

Ivica Kostelić nakon Zermatta ide 24. rujna u Hintertux. Njegovi prioriteti u predstojećoj sezoni su slalom i kombinacija, a nastupit će i na nekoliko spustova i super-G.

Nova sezona Svjetskog kupa počinje 27. listopada u austrijskom Soeldenu, gdje se vozi veleslalom.

Za hrvatske ljubitelje skijanja šlager sezone bit će 15. i 17. veljače 2008. na zagrebačkom Sljemenu gdje skijašice i, po prvi puta skijaši, voze slalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!