Nogomet

Hajduku 15.000, Dinamu 3.000 franaka kazne

Zoran Zdelar • petak, 07.09.2007.

Disciplinska komisija Uefe nakon proučenih izvještaja odredila je kazne klubovima koji su sudjelovali u pretkolima Kupa Uefe i Lige prvaka. Splitski Hajduk zbog bakljade protiv Budućnosti mora platiti 15.000 švicarskih franaka kazne, dok je Dinamo iz istog razloga kažnjen s 3.000 franaka…

Uefa nikad ne oprašta. Naučili su to hrvatski klubovi koji su nastupali u Europi već mnogo puta, Dinamo i Hajduk, jasno, znatno češće od ostalih. Kako bakljada nije izostala ni ove sezone u europskim utakmicama najveća dva hrvatska kluba, stigla je kazna iz Uefe.

Disciplinska komisija Europske nogometne organizacije odredila je danas kazne klubovima koji su nastupali u pretkolima Kupa Uefe i Lige prvaka. Od hrvatskih predstavnika nekažnjeno je prošao tek koprivnički Slaven Belupo.

Splitski Hajduk kažnjen je zbog bakljade na Poljudu tijekom uzvratne utakmice prvog pretkola Kupa Uefe protiv Budućnosti. Uefa je naložila Splićanima da za iskupljenje moraju na njihov račun uplatiti 15.000 švicarskih franaka. U dopisu kojim su ih o tome obavijestili naveli su i da je to 11. uzastopna europska utakmica zbog koje je Hajduk kažnjen.

Zagrebački Dinamo je prošao znatno bolje. Klub iz Maksimirske zbog bakljade na utakmici protiv Domžala mora na račun Uefe uplatiti 3.000 franaka. Tijekom utakmice s bremenskim Werderom nije zabilježeno ništa sporno.

Kad je u pitanju treće pretkolo Lige prvaka, najstrože je kažnjen belgijski Anderlecht. Oni zbog nereda navijača moraju platiti 20.000 franaka kazne. Njihovi navijači pokušali su, naime, upasti na teren tijekom uzvratne utakmice s Fenerbahčeom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!