Nogomet

Mladi bez iznenađenja

Zoran Zdelar • petak, 07.09.2007.

U kvalifikacijama mladih reprezentacija za Europsko prvenstvo nema nijednog iznenađenja. Svi izraziti favoriti stigli su do pobjede, neki bez problema, neki iz jedanaesterci, a neki zahvaljujući auto-golu…

Hrvatska mlada reprezentacija u subotu gostuje u Albaniji, gdje će tražiti nova tri boda kako bi i dalje ostali na vrhu kvalifikacijske skupine A. Dan ranije odigrana ja većina ostalih utakmica. Podsjetimo, prvoplasirane reprezentacije i četiri najbolje drugoplasirane odlaze na završnicu u Švedsku.

Francuzi za osvojena tri boda protiv Walesa mogu zahvaliti Nealu Eardleyju. Nema sumnje kako će upravo on biti proglašen tragičarem utakmice nakon što je autogolom donio Francuskoj pobjedi od 1:0. Francuzi jesu dominirali tijekom većeg dijela utakmice, ali mrežu ipak nisu uspijevali sami zatresti.

Zahvaljujući pogrešci u protivničkim redovima slavili su i mladi reprezentativci Nizozemske. I oni su slavili minimalnim rezultatom, nakon što je dosuđeni jedanaesterac iskoristio Royston Drenthe, koji je od ovog ljeta član madridskog Reala. Bio je to njegov drugi pogodak u kvalifikacijama. Priliku za pogodak iz jedanaesterca imali su i Norvežani, ali Kevin Larsen nije bio dovoljno precizan s bijele točke.

Slovaci i Islanđani jedini su podijelili bodove, dok su Englezi u Crnoj Gori do nedostižne prednosti stigli već nakon deset minuta igre. U našoj skupini sastala se Italija s Farskim otocima. Talijani su slavili rezultatom 2:1.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-21: Crna Gora – Engleska 0:3, Rusija – Poljska 1:0, Republika Irska – Portugal 0:2, San Marino – mađarska 1:5, Izrael – Luksemburg 3:0, Italija – Farski otoci 2:1, Sjeverna Irska – Njemačka 0:3, Francuska – Wales 1:0, Slovačka – Island 2:2, Belgija – Austrija 0:1, Gruzija – Kazahstan 2:1, Danska – Litva 4:0, Norveška – Nizozemska 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!