Nogomet

Hiddink protiv izbornika stranaca

Branimir Korać • nedjelja, 09.09.2007.

Sadašnji izbornik ruske reprezentacije, Nizozemac Guus Hiddink, preporučio je svojim bivšim poslodavcima Australcima da ne angažiraju slijedećeg izbornika iz inozemstva već ga potraže na svom kontinentu...

Koketiranje Australskog nogometnog saveza sa stranim stručnjacima nije novost. Slijedeći koji bi mogao sjesti na klupu australske reprezentacije je Dick Advocaat koji za taj posao najbolje kotira, no bivši australski izbirk Guus Hiddink nije mu baš previše pomogao da dođe do tog posla.

Hiddink je u intervjuu australskom SBS-u naglasio kako bi bila pogreška dovesti izbornika stranca već da se Australija treba orijentirati prema svojoj ligi i svojim trenerima.

"Budućnost australskog nogometa leži u igračima iz A-league. Tom logikom bila bi pogreška angažirati stranog izbornika jer domaći treneri najbolje znaju mogućnosti domaćih igrača. U azijskim kvalifikacijama ne možete se osloniti samo na europske igrače koji putuju i više od 24 sata da bi došli na okupljanje reprezentacije, takve pripreme za utakmicu su kobne. Isto tako riječ je i o različitim godišnjim dobima tako da je nastup u takvim različitim klimatskim uvjetima također veliki šok", izjavio je Hiddink.

Advocaat je već naglasio kako će, ukoliko preuzme Australiju, većinu vremena provoditi u Europi gdje i igra dobar dio australskih reprezentativaca. Hiddink se opravdao što nije više vremena provodio u Australiji i promatrao australske igrače obavezama u PSV-u koje su mu to u tom trenutku stvarale problem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!