Nogomet

"Tražim ispriku, novac me ne zanima"

Branimir Korać • nedjelja, 09.09.2007.

Branič Dinama iz Bukurešta Valentin Nastase odlučio je sudskim putem doći do isprike tamošnjih medija nakon kampanje koja ga je "obeščastila" posljednjih dana. U prvom planu Nastaseove tužbe bit će sportski dnevnik Fanatik...

Kako jedan skrivljeni jedanaesterac može uništiti dugu i uspješnu karijeru, najbolje zna dojučerašnji branič Dinama iz Bukurešta Valentin Nastase. Nastase je proglašen glavnim krivcem za ispadanje Dinama iz kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što je skrivio jedanaesterac u uzvratu protiv Lazija koji je Rimljanima donio Ligu prvaka.

Nakon prvog susreta u Rimu i remija 1:1, u Bukureštu su čvrsto vjerovali u Ligu prvaka. Sve im je išlo prema planu do 47. minute, imali su vodstvo pogotkom Bratua, a onda je Nastase izgubio loptu na rubu šesnaesterca, pokušao ju oduzeti Del Neriju i skrivio jedanaesterac. Lazio je poravnao preko Rocchija i nakon toga usmjerio utakmicu na svoju stranu i golovima Pandeva i Rocchija s 3:1 prošao dalje.

Fanatik je proglasio povratnika u Dinamo iz Italije Nastasea ključnim čovjekom poraza i pokrenuo kampanju pod nazivom "Koliko je ovo stajalo" uz fotografiju Nastaseovog prekršaja.

"Ubijaju me. Pokušao sam objasniti, ali nitko me ne želi saslušati. Ljudi me zaustavljaju na ulici i pitaju da li sam prodao utakmicu, neizdrživo je. Odlučio sam pokrenuti parnicu, no ne želim novac, tražim samo ispriku. To se dogodilo u igri, pogriješio sam i to se svakom može dogoditi", tvrdi Nastase koji je već dobio raskid ugovora s Dinamom i ozbiljno razmišlja o završetku igračke karijere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!