Ostali sportovi

Blanka: "Nedostajat će mi natjecanja"

HINA • četvrtak, 13.09.2007.

"Nedostajat će mi natjecanja", kazala je Blanka natjeravši me na gromoglasan smijeh dok sam je popodne vozio na splitski aerodrom na putu za Bruxelles, javlja Joško Vlašić otac i trener najbolje hrvatske atletičarke i svjetske prvakinje u skoku uvis iz Osake.

Blanka je ove sezone imala 24 nastupa uz dva kvalifikacijska natjecanja, te ima još potencijalna četiri (Bruxelles, Berlin, Stuttgart i Šangaj), što bi značilo da će ukupno imati 30 natjecanja.

I dok ostali već pomalo kupe svoje "krpice" i pogledavaju na sljedeći krug priprema ona kao je tek započela sa sezonom. Koncentrirana, poletna, nesmiljena u želji da zgromi posljednji pokušaj koprcanja svojih rivalki.

Tia Hellebaut koja je na ovom natjecanju trebala imati ulogu domaćina iz basne o "rodi i lisici" bacila je koplje u trnje i odustala od sezone. Loši nastupi i ozljeda skočnog zgloba uvjetovali su odustajanje jedne od potpisnica ugovora o obaveznom nastupanju na "Zlatnoj ligi". Ni druga potpisnica istog ugovora, koji kao da ima ulogu crne mačke, Kajsa Bergqvist pognute glave sišla je sa ovogodišnje scene.

Ruski tercet, Slesarenko, Savčenko i Čičerova, druga, četvrta i peta iz Osake, pokušat će zamutiti bistru vodu studenu našoj Blanki. Tu je Španjolka Ruth Beitia, koja vida rane iz Japana i traži potvrdu svojih 202 cm iz kolovoza.

Uz dužno poštovanje čini se da Blanka gleda malo preko njih na vrh startne liste gdje već 22 godine postojano stoji rekord mitinga nesalomljive Štefke Konstadinove, koja je 1985. žarila i palila tim stadionom dok je Blanka sricala svoje prve slogove.

Uzeti Štefki barem nešto bilo bi veliko i za veliku Blanku u, kako se očekuje, sutrašnju prohladnu večer u Bruxellesu.

Natjecanje skoka u vis počinje u 19.45 h.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!