Ostali sportovi

Zna se gazda!

Bernard Jurišić • petak, 14.09.2007.

Blanka Vlašić nastavila je svoj šampionski niz ove sezone. Na mitingu Zlatne lige u Bruxellesu, svjetska prvakinja još je jednom pomela konkurenciju s preskočenih 203, a malo je nedostajalo da padne i jedina još nedosegnuta stvar ove sezone, svjetski rekord...

Blanka Vlašić nastavila je svoj niz nedodirljivosti na gotovo svim natjecanjima ove sezone. Na jednom od najprestižnijih svjetskih mitinga u Bruxellesu, svjetska je prvakinja sve prepreke na putu do pobjede savladala iz prvog pokušaja, nakon čega je preostalo još samo krenuti na svjetski rekord.

Konkurenciju je pobijedila na preskočenih 203, preko dva metra pratila ju je tek Ruskinja Jelena Slesarenko (201), Ukrajinka Vita Palamar je osvojila treće mjesto s preskočenih 199, koliko je savladala i Ruskinja Jekatarina Savčenko.

Vezane vijesti

Nakon toga Blanka je napala i svjetski rekord (210) i još jednom dokazala da je spremna i za tu, za pojmove ženskog skoka u vis zaista spektakularnu visinu.

Najbolja hrvatska atletičarka u Bruxelelsu je upisala 15. pobjedu ove sezone, samo je u Oslu bila druga. Na osam mitinga je napala svjetski rekord, a na 17 natjecanja je završila sa skokom preko dva metra. Idući nastup Blanka će imati već u nedjelju na ISTAF mitingu u Berlinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!