Nogomet

Norvežanin vodi azijske prvake

HINA • ponedjeljak, 17.09.2007.

Bivši izbornik norveške nogometne reprezentacije Egil Roger Olsen, poznat po nadimku "Drillo", potpisao je trogodišnji ugovor za vođenje nacionalne vrste Iraka, trenutnog azijskog prvaka...

"Upravo sam potpisao ugovor", izjavio je 65-godišnji Olsen, a prenio radio NRK. Iako je najprije odbio posao, nedavno je izrazio zanimanje da vodi Irak na svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Pod njegovim vodstvom od 1990. do 1998. norveška reprezentacija imala je najbolje razdoblje s dva sudjelovanja na svjetskim prvenstvima - 1994. u Sjedinjenim Državama i 1998. u Francuskoj. Osim toga, sredinom 90-ih Norveška je nakratko došla na drugu poziciju u svjetskom poretku odmah iza Brazila. Nakon tog uspjeha, vodio je osrednje norveške klubove.

U srpnju je iračka reprezentacija, na opće čuđenje, osvojila prvenstvo Azije pobijedivši Saudijsku Arabiju s 1:0 u finalu. Sada Iračani žele imati novog trenera koji će ih voditi u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Pakistana 8. listopada.

Irački bajkoviti uspjeh ostvario je Brazilac Jorvan Vieira, no on je podnio ostavku žaleći se na kroničnu neorganiziranost u iračkom nogometnom savezu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!