Nogomet

Vugrinec: "Samo da ne primimo gol"

Vedran Attias • utorak, 18.09.2007.

Prije nego što je Davor Vugrinec počeo odgovarati na pitanja vezana uz utakmicu s Ajaxom, kapetan Modrih Luka Modrić predao je donaciju u vrijednosti 252 tisuće kuna tajniku Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice Mariju Starčeviću...

Dinamo je tako ovim potezom zaključio hvale vrijednu akciju "Oni uz nas", koja se provodila na prošloj prvenstvenoj utakmici igranoj u Maksimiru. Nakon što je primio donaciju od kapetana Modrih, gospodin Starčević rekao je: "U ime Hrvatske vatrogasne zajednice zahvaljujem se na donaciji, koju je za pomoć stradalim vatrogascima na Kornatima, skupio NK Dinamo. Zahvalu ujedno upućujemo i svih građanima Republike Hrvatske koji su na razne načine dali svoje priloge. Ovu prigodu također koristim kako bih uputio zahvalu svim vatrogascima, posebno onim dobrovoljnim, koji su ove godine nesebično pogasili tisuće požara diljem Republike Hrvatske. Još jednom izražavamo iskrenu sućut svim obiteljima stradalih vatrogasaca."

Nakon što su gospodin Starčević i kapetan Modrić obavili humanitarni dio konferencije i otišli, na pitanja novinara u vezi utakmice s Ajaxom ostao je odgovarati Vugrinec. U vezi svojeg fizičkog stanja Vugrinec je rekao: "Bilo je teško u utakmici protiv Slavena. Imao sam malih poteškoća na početku jer ipak nisam igrao pet mjeseci zbog ozljede. Osjetio sam mali umor u drugom poluvremenu, no kada je to prošlo, osjećao sam se dobro i spreman sam za utakmicu s Ajaxom. Zadnja dva tjedna dobro sam trenirao i potpuno sam spreman za utakmicu."

U vezi same utakmice, jedan od najiskusnijih Dinamovaca rekao je: "Priželjkujem otvorenu utakmicu, ali oni su iskusna ekipa koja zna igrati na rezultat i sigurno je kako neće srljat. Očekujem istu takvu utakmicu s naše strane - bez srljanja i pogrešaka koje bi nas mogle skupo koštati." Vugrinec misli kako je ključno ne primiti gol: "Najvažnije je ne primiti gol. Mi ćemo sigurno imati prilika za postizanje golova i nadam se kako ćemo ih iskoristiti, no prije svega treba se okrenuti tome da ne primimo gol."

U vezi protivnika, Vugrinec ima samo pohvale: "Pred nama je Ajax za kojeg svi znamo kakav je to klub. Njihova povijest je sigurno nešto što zaslužuje poštovanje, ali mi smo spremni za njih i dat ćemo sve od sebe što bi, uz malo sreće, trebalo biti dosta za prolaz." Na pitanje o njihovoj formi, o kojoj se dosta priča, Vugrinec je dosta jasno poručio: "Ma kakva loša forma. Tako se pričalo i o lošoj formi Werdera, a i Arsenala prošle sezone, no to su sve velike ekipe i one si ne dozvoljavaju kikseve na tako važnim utakmicama. Mi ne bi trebali slušati takve priče, nego bi se trebali okrenuti našoj igri i našim kvalitetama."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Iako je svjestan kako je u Maksimiru uvijek sjajna atmosfera, Vugrinec misli kako imaju velike šanse u Amsterdamu: "Mislim kako bolje igramo u gostima. To je moje mišljenje i mislim kako će biti više prostora u Amsterdamu i zato je najbitnije ne dobiti gol u Maksimiru." Vugrinec je na pitanje o usporedbi Werdera i Ajaxa rekao: "Teško je usporediti. Sigurno je kako bi imali velikih problema i jedni i drugi u međusobnom susretu. To su dvije velike momčadi i teško je reći koja je bolja."

O mogućim lošim stranama Nizozemaca Vuga je rekao: "Svaka momčad ima loših strana. Imamo još analizu prije same utakmice gdje će nam trener ukazati na njihove moguće slabosti. Ajax uvijek gaji napadačku igru i vjerojatno su im slabije karike na bokovima i u obrani." Vugrinec se ne slaže sa svojim kapetanom o propaloj sezoni u slučaju ispadanja od Ajaxa: "Ja mislim kako sezona neće propasti ako ispadnemo, jer ako vas iz Lige prvaka izbaci Werder, a iz Kupa Uefa Ajax, onda se možemo malo pozivati i na (ne)sreću u ždrijebu. Nikako nije sramota ispasti iz Europe od Werdera i Ajaxa. Mi imamo priliku oboriti rekord u pobjedama u nizu, u prvenstvu odlično guramo i mislim da u slučaju ispadanja od Ajaxa ova sezona nije propala. Ne znam što bi onda Ajax trebao reći o svojoj sezoni ako ih izbacimo."

Vugrinec, miran i staložen, postavio je situaciju realno. Ajax je favorit, no "nogomet je nepredvidiv i ne pobijedi uvijek bolji", baš kao što se dogodilo Ajaxu protiv Slavije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!