Ostali sportovi

Blanka na finalu u Stuttgartu

Sportnet • subota, 22.09.2007.

S maksimalnih 100 bodova i prvom pozicijom na listi 8 najboljih skakačica u vis Blanka Vlašić će u subotu 22.rujna s početkom u 15.10 h, nastupiti u Stuttgartu na Finalu IAAF svjetskog tour-a 2007...

Opravdati prvo mjesto na tablici primarni je cilj naše skakačice, ali i prilika da dobrim nastupom samostalno zauzme prvo mjesto na IAAF rankingu, koju trenutno dijeli sa Švedskom sedmobojkom Karolinom Kluft s 1421 bodom.

Kluft će također nastupiti u Stuttgartu, ali u svojoj najjačoj disciplini, skoku u dalj. Ukoliko Blanka bude na nivou dosadašnjih nastupa, plavokosa Šeđanka trebat će napraviti pothvat, ne samo pobjedom već i skokom preko sedam metara da bi samostalno zasjela na prvo mjesto.

Spomenutom dvojcu za vratom dišu dugoprugašica Meserret Defar i motkašica Isimbayeva, koje se mogu umiješati u borbu za vrh.

U visaškom natjecanju Blanku očekuje staro društvo sa novim ambicijama; Slesarenko koja je poslovično prijetila našoj šampionki uoči natjecanja, ovaj put je ostala nijema, a Talijanska rekorderka Antonneta di Martino koja je izbjegla nekoliko zadnjih natjecanja osvježena dolazi na finale. Čičerova, Palamar, te Španjolka Ruth Beitia tražiti će svoju šansu.

Dobro raspoložena i odmorna nakon dva "gusta" natjecanja, Bruxelles i Berlin, saniranim žuljem na odraznom stopalu koji joj je jako smetao u Berlinu, na krilima dobre vremenske prognoze, svjetska prvakinja želi ponovno letove iznad dva metra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!