Automoto

Menu kreće prvi

Kristian Hohnjec • subota, 22.09.2007.

Vozač Chevroleta Alain Menu bio je najbrži na kvalifikacijama za nedjeljnu utrku u engleskom Brands Hatchu. To je četvrti "pole" za Menua ove sezone u WTCC-u. U napetom dvoboju Švicarac je bio 14 tisućinki brži od Jamesa Thompsona iz Alfa Romea...

Menu je prvu startnu poziciju osigurao u posljednjim minutama kvalifikacija. Potvrda je to da Švicarcu odgovara staza u Brands Hatchu, budući da je ovdje prošle godine donio prvu povijesnu pobjedu Chevroletu. "Ne mogu se sjetiti kada su kvalifikacije bile toliko neizvjesne. Nedjeljne utrke će biti teške, ali zasigurno i zanimljive. Dosad smo vozili tako dobro da je sve što učinimo u ostatku sezone samo bonus", rekao je Menu.

Iza njega krenut će dva Britanca - Thompson i Turkington iz BMW-a. Vodeći dvojac iz ukupnog poretka - Priaulx i Farfus podbacili su, te će krenuti s 10. odnosno 13. pozicije. Preostali vozači Chevroleta nisu bili tako dobri kao njihov kolega. Rob Huff je bio deveti, a Nicola Larini tek 14. "Nisam mogao pronaći pravi balans, staza nije laka za nekoga tko nije mnogo puta vozio ovdje", opravdavao se Talijan. U nedjelju se očekuje toplo i sunačno vrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!