Automoto

Savršena vožnja Menua

Kristian Hohnjec • nedjelja, 23.09.2007.

Vozač Chevroleta Alain Menu odvozio je gotovo savršenu utrku i uzeo pobjedu u prvom dijelu nedjeljnog programa u engleskom Brands Hatchu. U drugoj utrci slavio je domaći vozač Andy Priaulx, koji je tako preuzeo vodstvo u ukupnom poretku...

Nakon što je u subotu osigurao prvu startnu poziciju, Menu je vodio od starta do cilja. Tako je upisao šestu ovosezonsku pobjedu po ćemu je najbolji u WTCC-u. Baš kao i u kvalifkacijama slijedila su dvojica Britanaca - Thompson i Turkington. "Kakva sezona. Četvrti put sam startao prvi i četvrti put pobijedio. Sretan sam zbog sebe i momčadi. Sjajno je pobjediti ovdje dvije godine zaredom", rekao je pobjednik. Menu je u drugoj utrci diskvalificiran, a slavlje engleskim navijačima donio je Priaulx.

Slika 1 od 2.

Osim pobjede Engleza je razveselilo i odustajanje kolege Farfusa, koji je dosad bio vodeći u ukupnom poretku. Drugo mjesto zauzeo je Felix Porteiro, dok je treće pripalo vrlo dobrom Robertu Huffu. Vozač Chevroleta poslije je kazao: "Prva utrka je bila dobra, premda sam vozio s teškim automobilom. Uspio sam sačuvati gume i na kraju prestići Seata". Do kraja sezone preostale su još dvije utrke. Sljedeća je na rasporedu u talijanskoj Monzi, a završnica je u Macauu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!