Nogomet

Argentinski nogomet u tužnom stanju

Zoran Zdelar • srijeda, 26.09.2007.

Velika kriza trese južnoamerički nogomet već neko vrijeme, a iznimka nije ni Argentina, koja nikako da riješi problem nereda navijača. Tamošnji nogomet zatrovan je korupcijom, a navodno su i suci vrlo skloni suditi po željama moćnih. Tvrdi tako bivši argentinski izbornik...

Nerijetko imamo priliku u posljednje vrijeme na vijestima gledati nemile scene s južnoameričkih stadiona i njihova okruženja. Neredi na travnjacima, neredi na tribinama, neredi oko stadiona, sukobi na gostovanjima. Sve je to postala svakodnevica i argentinskog nogometa, koji polako gubi svoj stari sjaj. Bivši argentinski izbornik, Carlos Bilardo, koji je na kormilu nacionalne svetinje proveo čak sedam godina, iznimno je zabrinut.

"Osjećam se posramljeno kad pogledam kakvo je stanje u argentinskom nogometu. Sigurnosna situacija je sramotna, a suđenje postaje iznimno zabrinjavajuće. Iznimno loše situacije su i u klubovima kojima vlada nered, a financijska situacija je takva da jedva održavaju glavni travnjak. Nastavi li se ovim putem, argentinski nogomet će se jednostavno raspasti i nestati", oštar je bio Bilardo.

Infrastruktura u Argentini je ne izdisaju, tvrdi Bilardo, koji otkad više ne vodi Estudiantes radi na televiziji kao komentator. "Pogledajte samo stadione primjerice u Španjolskoj i usporedite ih s našima. Stanje je dijametralno suprotno."

Mnogi sugeriraju da bi upravo Bilardo trebao postati novi predsjednik Nogometnog saveza, ali 68-godišnji trener nije previše zainteresiran za tu funkciju. "Odustao sam od mjesta predsjednika Nogometnog saveza jer bi to bilo poput udaranja glavom o zid. Trebalo bi se boriti s mnogim strujama, a ja sam preumoran za to", završio je argentinski stručnjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!