Nogomet

Anfield ima najbolju navijačku atmosferu

HINA • četvrtak, 27.09.2007.

Stadion nogometnog kluba Liverpool Anfield ima najbolju atmosferu, dok Manchester United ima najbolji stadion. Arsenalov hram najbolju hranu, a Tottenhamov je najlošije čišćen, rezultati su ankete u kojoj je sudjelovalo 1.100 nogometnih fanova.

Svi ispitanici su vlasnici godišnje pretplate u nekom engleskom prvoligaškom klubu, a nisu smjeli glasovati za klub za koji navijaju u anketi koja je trajala dvije godine.

Rezultati su otkrili da Anfield ima najbolju navijačku atmosferu u Europi, bolju od Celtic Parka, stadiona škotskog kluba Celtic te Portsmoutha, Barcelone i Newcastle. Inače, Liverpool gradi novi stadion Stanley Park na kojem će radovi biti gotovi do 2010. godine.

Što se tiče najboljeg stadiona, općenito (atmosfera, transport, pogled, hrana), to je Old Trafford, stadion Manchester Uniteda, a iza njega su Arsenalov stadion Emirates i Barcelonin Camp Nou.

Stade de France je na 4. mjestu najboljih ne-engleskih stadiona. Najmanje sigurnim stadionima proglašeni su Olimpico talijanskog kluba Rome te turskog kluba Galatasarayja.

Arsenal se istaknuo ponudom na stadionu jer nudi najbolju hranu navijačima, ispred Barcelone i Norwicha (engleski drugoligaš) dok Old Trafford nudi, prema rezultatima ankete, najlošiju hranu i u tome je ispred stadiona Glasgow Rangersa i Celtica.

Tottenham je dobio etiketu najlošije počišćenog stadiona u Engleskoj.

I na kraju, finale Lige prvaka 2005. između Liverpoola i Milana (3:3, 11m-3:2) proglašeno najvećom utakmicom u povijesti engleskog nogometa ispred susreta Njemačka - Engleska (1:5) 2001. u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2002.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!