Vodeni sportovi

Veljko Rogošić vjerojatno odustaje

Sportnet • petak, 28.09.2007.

Plivački maratonac Veljko Rogošić najvjerojatnije odustaje od svog pothvata da sa prvim koncem ovog mjeseca prepliva dionicu Afrika – Europa i postane prvi maratonac kojemu je to uspjelo. Prije samo koji dan, točnije u utorak Veljko sa svojom obitelji otputovao na Siciliju u mjesto Mazzari del Valo gdje je trenutačno sa cijelom svojom pratećom ekipom...

Zbog kašnjenja uplata sponzora i relevantnih institucija Veljkov pothvat je prolongiran za rujan iako je trebao biti u srpnju, dakle na početku ljeta. Zbog loših vremenskih prilika, more samo 12 stupnjeva, kiša, jak vjetar i jake struje na izmaku mjeseca rujna natjerale su Veljka Rogošića da cijelu akciju prolongira za ljeto 2008. godine. Iako još nije definitivno i potvrdio odluku, Veljko se najvjerojatnije za koji dan u Split vraća neobavljena posla.

Poznati i priznati svjetski maratonac pokušao je zaplivati, ali je 1 kilometar plivao 60 minuta, što je jako puno, a struje su ga nosile 500 metara dalje na istok. Veljko je trebao plivati razdaljinu od 200 kilometara u vremenu od cca 50 sati, naravno po idealnim uvjetima.

S Veljkom otputovala je i supruga Željka, kćer Vedrana, a u ekipi koja prati našeg maratonca bile su i unuke koje su htjele dati podršku svom djedu.

"Jako sam tužan. Ovo nije vrijeme za maratonsko plivanje, prije samog odlaska zbog zdravstvenih tegoba otkazao mi je glavni pilot, a sad je teško naći adekvatnu zamjenu. Vremenske prilike zaista ne dozvoljavaju plivanje. Razočaran sam i najvjerojatnije se vraćam kući", izjavio je slavni hrvatski plivački maratonac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!