Automoto

Monza posljednja europska postaja

Ivana Jurica • subota, 29.09.2007.

Posljednja postaja World Touring Car Championshipa u Europi biti će legendarna staza u talijanskoj Monzi. Utrke su na rasporedu šestog i sedmog listopada. A upravo na ovoj stazi Chevrolet Lacetti ostvario je prvo pobjedničko postolje na počeku sezone 2006. godine ...

Od tada Chevrolet Lacetti je postigao osam pobjede: u Brands Hatchu (dvije pobjede), Brnu, Zandvoortu, Pau, Portu i Anderstorpu (dvije pobjede). Tome je pridodao i još jedanaest pobjedničkih postolja: u Monzi, Istanbulu, Valenciji (dva puta), Zandvoortu, Portu (tri puta), Anderstorpu (dva puta) i Brands Hatchu.

Chevroletov vozač Alain Menu osvojio je najviše utrka i pole positiona od svih vozača, a trenutno se nalazi na šestom mjestu sa 55 bodova. Vodeći Priaulx (BMW) bježi mu 26 bodova, a petoplasirani Thompson (Alfa Romeo) samo dva boda. Druga dva Chevroletova vozača, Nicola Larini i Rob Huff, nalaze se na osmom (48 bodova), odnosno devetom mjestu (45 bodova).

U poretku konstruktora Chevrolet se nalazi na trećem mjestu sa 172 boda. Vodeći je BMW sa 227 bodova i pet vozača, dok Chevrolet Lacetti ima samo tri vozača. Između njih, na drugom mjestu, nalazi se SEAT koji ima 195 bodova.

Rob Huff ovako je najavio utrku u Monzi: "Monza će biti najteži izazov ove sezone za mene, možda i najteži u tri protekle sezone. Nikad nisam vozio sa 60 kilograma balasta, ali po svemu sudeći uvjeren sam da bi trebalo biti dobro. Zadovljan sam sa svojim automobilom i izvedbama. Uzeti nekoliko bodova u Monzi bilo bi odlično prije velikog finala u Macau, stazi koja definitivno više odgovara Chevroletu nego ostalima. Monza i Macau su moje dvije najdraže staze."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolOstalo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!