Vodeni sportovi

Oduševio Kristijan Vincetić

Darko Matić • ponedjeljak, 01.10.2007.

Državno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, održano je 29. rujna na plivalištu zagrebačkih Utrina.. Natjecalo se 104 plivača iz 16 klubova koji okupljaju plivače s invaliditetom...

Od rezultata svakako valja istaknuti onaj Kristijana Vincetića, člana PK Dubrava iz Zagreba, koji je na Prvenstvu ispunio minimalni zahtjev kvalifikacije za nastup na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. u disciplinama 100 m delfin, s rezultatom 1:05,9 i potvrdio minimalni zahtjev kvalifikacija u disciplini 400 m slobodno isplivavši 4:50,36.

Da bi Vincetić postao evidentnim kandidatom za Paraolimpiske igre u Pekingu potrebno je da se plasira među prvih 10 plivača na svjetskoj rang listi (SRL). Vincetić je trenutno 13. na 100 m delfin na SRL i do norme ga dijele samo 4 stotinke.

U disciplini 400 m slobodno nalazi se na 14 mjestu na SRL i do norme ga dijele 4,4 sekunde. Trenutno je jedini evidentni plivač za nastup u Pekingu Mihovil Španja, zahvaljujući brončanoj medalji sa Svjetskog prvenstva održanog prošle godine u Južno Afričkoj Republici.

Na prvenstvu je juniorka Sanja Milojević, članica PK Natator iz Zagreb, isplivala ulazna vremena za SRL u sljedećim disciplinama 50/100/400 m slobodno. Plivač iz istog kluba junior Antun Brzak isplivao je ulazno vrijeme na SRL u disciplini 50 m delfinovim načinom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!