Automoto

Jurica Pavlic prvak Europe

Sportnet • ponedjeljak, 01.10.2007.

Jurica Pavlic, 18-godišnji član SK Unia Goričan, ostvario je ovog vikenda najbolji rezultat karijere - postao je europski seniorski prvak i tako završio vrlo uspješnu sezonu, u kojoj je postao europski juniorski viceprvak, bio četvrti na juniorskom Svjetskom prvenstvu i 13. na debiju u Grand Prixu...

Nakon odlično odrađene prve GP utrke u životu u Krškom, kad je postao najmlađi sudionik najjačeg speedway natjecanja u svijetu, u austrijskom Wiener Neustadtu Pavlic je postao najmlađi seniorski prvak Europe u speedwayu.

U Wiener Neustadtu se našlo se 16 finalista EP-a koji su veliko finale izborili nakon četvrtfinalnih i polufinalnih utrka. U natjecanju su sudjelovali svi najbolji europski vozači izuzev onih koji voze GP utrke. Iako nije slovio kao jedan od glavnih favorita, već su to bili spidvejaši koji već imaju iskustva u GP-u ili su se plasirali za isto natjecanje u sljedećoj sezoni, sjajna Pavlicova forma i odlično pripremljeni mašine motori donijeli su hrvatskom motociklistu najveći uspjeh u karijeri.

Pavlic je bio odličan kroz cijelu utrku, slavio je u četiri izlaska na start, a samo je u jednoj utrci bio drugi pa je pobijedio osvojivši 14 od mogućih 15 bodova. Najveći konkurent, Poljak Ulamek, bio je drugi sa bodom zaostatka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolOstalo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!