Ostali sportovi

Blanka Vlašić najbolja europska atletičarka!

Bernard Jurišić • četvrtak, 04.10.2007.

Svjetska prvakinja u skoku u vis i najbolja hrvatska atletičarka u povijesti, dobila je još jedno veliko priznanje za grandioznu sezonu u kojoj je "poharala" svjetska atletska borilišta. Blanka Vlašić proglašena je Waterford Crystal europskom atletičarkom 2007. godine...

Sa završetkom atletske sezone, za Blanku Vlašić stiže period - nagrađivanja. Prvu od mnogih nagrada koju će svjetska prvakinja u skoku u vis narednih mjeseci dobiti za svoja briljantna ostvarenja u 2007. godini stiglo je od Europske Atletske Federacije.

Blanka je u izboru EAA proglašena Waterford Crystal najboljom europskom atletičarkom 2007. godine. Njezina dominacija u ovoj sezoni bila je zastrašujuća za sve protivnice, koje je pobijedila u 18 od 19 stadionskih mitinga, uključujući i zlato na Svjetskom prvenstvu u Osaki. 27 puta napadala je visinu svjetskog rekorda od 210 centimetara, a nekoliko je puta bila jako, jako blizu.

Ova nagrada ustanovljena je 1993. godine, a naša najbolja atletičarka postala je prva skakačica u vis koja ju je osvojila. Iza sebe je ostavila velika atletska imena poput sedmobojke Šveđanke Caroline Klüft i dvije Ruskinje, skakakačice s motkom Jelene Isinbajeve i skakačice u dalj Tatjane Lebedjeve.

"Ljudi u Hrvatskoj od mene su očekivali zlato na Svjetskom prvenstvu, ponekad i malo pretjerano. Sretna sam što sam im pokazala da su bili u pravu kad su u mene vjerovali i što sam svima dokazala da sam sposobna za velika djela", izjavila je Blanka, zaključivši uz osmijeh: "Svako jutro kad se probudim, pozdravim sama sebe sa 'Dobro jutro svjetska prvakinjo'".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!