Nogomet

Rost: "Dinamo je super momčad"

Kristian Hohnjec • četvrtak, 11.10.2007.

Čelnici HSV-a nisu bili presretni kad su saznali da će, između ostalih, prolaz u skupini lige Kupa Uefe morati tražiti i preko "leđa" zagrebačkog Dinama. Nijemci još uvijek pamte suvislu prezentaciju Ivankovićevih igrača u Bremenu, pa o Dinamu pričaju s respektom...

Bild donosi naslov: "Dobar ždrijeb za HSV, ali sve treperi od Zagreba". Odnosi se to na maksimirski ambijent, koji ih je zadivio u utakmici s Werderom. "U Zagrebu će biti lijepo, čarobno. Kao u kotlu", govori obrambeni igrač Bastian Reinhardt. Njemački mediji su informacije, logično, potražili kod dugogodišnjeg bundesligaškog vratara Georga Kocha. On se osvrnuo na derbi u Splitu: "Da se u Njemačkoj zapalilo toliko bengalki klub bi bio izbačen iz natjecanja na deset godina".

Luka Modrić označen je kao srce zagrebačke momčadi, a njegov kolega Koch usporedio ga je s Hamburgerovim Rafaelom Van der Vaartom. Nakon nezadovoljstva zbog stopiranog transfera u Valenciju, Nizozemac je počeo igrati sve bolje. Nijemci su općenito zadovoljni ždrijebom, jer su izbjegli talijanske, španjolske i engleske predstavnike. Barem na papiru, HSV je najvrednija momčad grupe. "U svakom slučaju to je teška skupina. Tri momčadi su vodeće u svojim prvenstvima, Rennes je peti. Dinamo smo vidjeli već protiv Werdera i Ajaxa. Bit će vrlo interesantno", mišljenja je trener Huub Stevens.

Bivši vratar Werdera, a danas čuvar mreže HSV-a Frank Rost bio je impresioniran Zagrepčanima u utakmicima 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka: "Vidjeli smo da je Dinamo super-momčad. Bremen je imao sreće". Iako su ponudili tradicionalnu njemačku opreznost, svi oko Hamburga ipak vjeruju u siguran prolaz, a Dinamo doživljavaju kao najozbiljnijeg suparnika. Dodatne informacije o Modrima Stevensu će ponuditi naš reprezentativac Ivica Olić, koji se u posljednje vrijeme standardizirao na poziciji polušpice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!