Ostali sportovi

Svjetski rekord Marina Premerua u bacanju kugle

HINA • subota, 13.10.2007.

Mladi atletičar AK "Dinamo" iz Zagreba Marin Premeru postavio je u subotu u Varaždinu, u posljednjem kolu natjecanja Hrvatske atletske lige - skupina sjever (HALS), svjetski rekord u bacanju kugle za mlađe juniore s rezultatom od 22,72 metra.

Već u prvom hicu, 17. godišnji učenik trećeg razreda Prometne škole u Zagrebu, bacio je kuglu, koja je bila i nešto teža od propisanih pet (5) kg na daljinu novog svjetskog rekorda.

Taj hitac iznenadio je je sve osim legendarnog trenera Ivana Ivančića (70), zbog kojega se prije dvije godine talentirani Premeru preselio iz rodne Crikvenice u Zagreb, jer je on i prošle subote na istom stadionu s hicem od 22,08 metara postavio i novi europski rekord za mlađe juniore, ali taj rezultat nije objavljen ni u jednoj hrvatskoj tiskovini.

Inače, proslavljeni trener koji je ušao u sedmo desetljeće života Ivančić odgojio je generacije vrsnih bacača, a on sa svojim "pulenima" drži sve svjetske rekorde u bacanju kugle osim u seniorskoj konkurenciji. Marin Premeru je svjetski rekorder u konkurenciji mlađih juniora (kugla 5kg) sa 22,72 m, Edis Elkasović je svjetski rekorder u konkurenciji juniora (6 kg) sa 21,96 m, a Ivan Ivančić u konkurenciji veterana (7 kg) sa 20,77 m.

Legendarni Ivanča s posebnim ponosom ističe da se jedino on u hrvatskoj atletici može pohvaliti s titulama aktualnih svjetskih rekordera.

Marin Premeru već sutra sa svojim trenerom putuje na prvo natjecanje atletičara Istočne Europe, koje će se od 15. do 21. listopada održati u Solunu, i gdje je on glavni kandidat za osvajanje odličja i to ne samo u bacanju kugle već i u disku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!