Nogomet

Egipćani ipak brane naslov

Branimir Korać • nedjelja, 14.10.2007.

Egipat se kao posljednja reprezentacija kvalificirao na Afrički kup nacija. Branitelj naslova trebao je za osiguranje prvog mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini remi protiv Bocvane, no uspio je slaviti s 1:0 i sigurno doći do kvalifikacijskog mjesta...

Susret u Kairu ponudio je dosta neizvjesnosti i reviju promašaja Egipćana. Sat vremena Egipćani su stvarali velike prilike, ali mreža je za njih bila začarana sve dok se nije ukazao napadač Ismailije Mohamed Fadl koji u 56. minuti glavom pogađa za vodstvo i pobjedu Egipćana.

U drugom susretu skupine B Burundi je tražio pobjedu na gostovanju kod Mauritanije i nadao se kako će Egipat kiksati da bi došao do prolaza na Kup nacija. No nije se ništa od navedenog dogodilo. Egipćani su slavili, a Burundi je poražen 2:1 golovima Pascala Corvillea i Ahmeda Teguedija. U završnici je Abdallah Imantona tek smanjio na 2:1.

Sad su poznati svi sudionici Kupa nacija. U Gani će uz domaćina nastupiti Egipat, Angola, Benin, Kamerun, Gvineja, Obala Bjelokosti, Mali, Maroko, Namibija, Nigerija, Senegal, Južnoafrička Republika, Sudan, Tunis i Zambija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!