Nogomet

Napadnut Frederic Kanoute

Marko Matijević • utorak, 16.10.2007.

Napadač Seville i glavna zvijezda malijske reprezentacije Frederic Kanoute napadnut je nakon kvalifikacijske utakmice za Afričko nogometno prvenstvo 2008. godine...

Nakon završetka utakmice između Toga i Malija koja je završena pobjedom gostujuće momčadi s 2:0, teren je postao poprište nemilih scena uzrokovanih napadom navijača Toga na protivničke igrače i navijače. "Igrači su morali tražiti sigurnost u svlačionici, krvi je bilo posvuda", izjavio je izbornik Malija Jean Francois Jodar za francuski L'Equipe.

Frederic Kanoute zadobio je nekoliko udaraca remenom po rukama i nogama. Mogao je proći i puno gore kao njegov suigrač iz reprezentacije Mamady Sidibe, koji je zadobio ubodne rane nožem!

Sukobi između ovih dviju reprezentacija nisu novost. Prije dvije godine nakon gostujuće pobjede Toga u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. uslijedili su veliki neredi koji su završili paljenjem policijskih automobila i lokalnih dućana u glavnom gradu Malija Bamaku. Bit će zanimljivo vidjeti reakciju Afričkog nogometnog saveza (Caf), koji je nakon prvih nereda u Maliju zaključio da je zabrana igranja na dotičnom stadionu dostatna kazna.

Sigurno je da će i Fifa pod budnim okom pratiti ovaj slučaj zbog nadolazećeg Svjetskog prvenstva 2010. u JAR. Već se i prije postavljalo mnogo pitanja u vezi sigurnosti na stadionima u Africi, a ovo sigurno neće ići na ruku organizatorima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!