Nogomet

Argentina nastavila tradiciju

Zoran Zdelar • srijeda, 17.10.2007.

Argentina je i dalje stopostotna u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine nakon što je jutros svladana i Venezuela rezultatom 2:0...

Venezuela nikad nije znala igrati protiv daleko snažnije Argentine. Susretali su se prije 14 puta, ali Argentinci bi slavili svaki put, pa to nisu propustili učiniti ni jutros. Imali su domaćini terensku inicijativu, no Argentina je unatoč tome zadržala stopostotni učinak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Pobjedu su ovog puta Argentini odnijela dva Barcelonina igrača. Najprije je mrežu Venezuele zatresao Gabriel Milito u 16. minuti. Bio je to njegov prvi pogodak u reprezentativnom dresu nakon 30 nastupa. Na konačnih 0:2 postavio je i ovog puta briljantni Lionel Messi nakon asistencije Carlosa Teveza.

Mladi Messi zatresao je mrežu i u 65. minuti, no taj mu pogodak nije priznat zbog zaleđa. Kako se bližio kraj utakmice, domaća obrana se sve više raspadala i imali su Argentinci mnogo prilika za stići do još veće pobjede, ali mreža se više nije tresla. Deset minuta prije kraja Esteban Cambiasso je zatresao vratnicu, dok je debitant German Denis u sudačkoj nadoknadi propustio realizirati odličnu priliku.

Južnoameričke kvalifikacije za SP 2010.: Venezuela – Argentina 0:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!