Ostali sportovi

Još jedna bugarska atletičarka pozitivna na doping

HINA • četvrtak, 25.10.2007.

Bugarskoj atletičarki Teodori Kolarovoj zabranjeno je natjecanje na dvije godine zbog dopinga, objavio je Bugarski atletski savez u četvrtak...

Kolarova (26) je bila pozitivna na testosteron 26. lipnja, ali i dalje tvrdi da nije koristila zabranjene supstance.

"Žao mi je Kolarove, ali prema stručnjacima njen je slučaj jasan i bugarski atletski savez nema druge nego zabraniti joj natjecanje", kazao je predsjednik saveza Dobri Karamarinov.

Kolarova, koja je bila šesta u utrci na 800 metara na Europskom prvenstvu u Goeteborgu 2006., dala je pozitivan uzorak Međunarodnom atletskom savezu na dopinškoj kontroli provedenoj izvan natjecanja u Sofiji.

Bugarski su atletičari uvučeni u niz dopinških afera u posljednjih nekoliko mjeseci, a Kolareva je treća atletičarka ove godine koja je bila pozitivna na doping.

Skakačica u vis Venelina Veneva i Vanja Stambolova, koja trči na 400 metara i 400 metara s s preponama, bile su pozitivne na testosteron u siječnju.

Međutim bugarski je atletski savez odlučio u srpnju osloboditi ih optužbi za doping tvrdeći da analize laboratorija Svjetske dopinške agencije nisu točne.

Bugarskom bacaču diska Andrianu Andreevom također je zabranjeno natjecanje na dvije godine u siječnju nakon što je bio pozitivan na doping.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!