Zimski sportovi

Bode sam na svijetu

HINA • četvrtak, 25.10.2007.

Amerikanac Bode Miller će ovog vikenda u austrijskom Söldenu startati kao neovisan skijaš. Pobjednik u ukupnom poretku u sezoni 2005. odlučio je u svibnju napustiti američku skijašku reprezentaciju nakon neslaganja s vodstvom oko metoda treniranja...

Prošlu skijašku sezonu Milleru je rečeno da napusti svoju kamp-kućicu kojom je obilazio odredišta gdje su se odvijala natjecanja Skijaškog kupa i da počne koristiti iste hotele kao i njegove kolege iz reprezentacije.

Nova pravila koja zabranjuju pretjerana slavlja nakon utrka također su, činilo se, usmjerena protiv Millera, koji se jednom pohvalio da se na utrci osjećao "potrošeno".

Nakon što je pokušao s novom metodom treniranja jednu sezonu, pritom se često žaleći da mu ona šteti rezultatima, Miller se vratio u svoju 'kampicu'. Odlučio je sam određivati režim treninga i putovanja te će petočlanu ekipu plaćati iz vlastitog džepa, ali će se i dalje natjecati kao američki skijaš.

"Imam 30 godina i želim se cijelu sezonu natjecati prema svom rasporedu", kazao je Miller: "Želim biti sposoban činiti stvari za koje sam uvjeren da će mi pomoći da pobijedim u utrci."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!