Nogomet

Fifa podržava Brazil

Branimir Korać • petak, 26.10.2007.

Kandidatura Brazila za organizaciju SP-a 2014. dobiva zeleno svjetlo. Krovna svjetska nogometna organizacija Fifa nakon inspekcije u Brazilu, izrazila je podršku brazilskoj organizaciju s neskrivenim simpatijama…

U utorak će u Zürichu Brazil i službeno predstaviti svoju kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva 2014. godine. U delegaciji koja će posjetiti Fifu bit će predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ricardo Teixeira, izbornik reprezentacije Carlos Dunga te planetarno popularni književnik Paulo Coelho koji će pokušati donijeti konačnu prevagu na brazilsku stranu.

Brazilci su uvjereni kako će organizacija Svjetskog prvenstva biti povjerena njima, a za to imaju uistinu aduta pun rukav. Osim što su sinonim za nogomet, oduševili su organizacijskim mogućnostima Fifinu inspekciju koja je ovih dana obilazila moguća mjesta na kojima će se održavati susreti, ali i predviđena mjesta za kampove reprezentacija.

''Jednoglasno smo se složili kako bi Brazil bio pravi izbor za organizaciju Svjetskog prvenstva 2014. godine. Nije u pitanju samo sportski dio, Brazil bi napredovao i na ekonomskom planu, a vidjeli smo velik entuzijazam i želju da se to i dogodi. Postoje, naravno, i određeni nedostaci, ali organizatori nas uvjeravaju kako neće biti problema s njihovim rješavanjem'', tvrde Fifini inspektori.

Prema svemu sudeći, Brazil će gotovo sigurno dobiti organizaciju Svjetskog prvenstva 2014. godine. Posljednji signali koji dolaze iz Fife govore u prilog tome i bilo bi uistinu čudo da dođe do nekog preokreta obzirom da je Brazil ujedno i jedini kandidat za organizaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!