Nogomet

Brazil i službeno domaćin SP-a

HINA • utorak, 30.10.2007.

Brazil, jedina zemlja kandidat, domaćin je nogometnog Svjetskog prvenstva 2014. godine, odlučila je Fifa u utorak. To je peta zemlja koja je Svjetsko prvenstvo u nogometu ugostila dvaput, nakon Meksika (1970. i 1986.), Francuske (1938. i 1998.), Zapadne Njemačke/Njemačke (1974. i 2006.) i Italije (1934. i 1990.)...

"Organiziranje Svjetskog prvenstva je velik zadatak i mi imamo puno više odgovornosti na našim ramenima nego kada smo došli ovdje. No, organizirat ćemo Svjetsko prvenstvo i sretan sam zbog toga", izjavio je brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva, koji je bio nazočan u Zürichu kada je Fifa proglasila svoju odluku.

Predsjednik Fife Sepp Blatter kazao je pak, iako je bila samo jedna zemlja kandidat, da je njegova organizacija imala težak zadatak dodijeliti prvenstvo Brazilu na kraju.

"To je bio stvarno veliki izazov jer je Brazil imao isti popis odgovornosti i uvjeta koje mora ispuniti kao da je bilo više kandidata", rekao je Blatter.

Brazil, koji je bio svjetski prvak u nogometu pet puta i jedina zemlja koja je igrala na 18 prvenstava, zadnji je put ugostio prvenstvo 1950. godine.

Osamnaest se gradova natjecalo za ugošćivanje utakmica, no prema Fifinom inspekcijskom izvješću objavljenom prošli tjedan, osam do deset gradova bit će domaćini utakmica Svjetskog prvenstva.

Međutim, izvješće Fife, iako daje blagoslov brazilskoj kandidaturi, dodaje da nijedan od stadiona ne odgovara njenim sigurnosnim standardima.

Među spomenutim stadionima je i Maracana u Rio de Janeiru, na kojoj je odigrano finale 1950. godine pred 199.000 gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!