Nogomet

Belim orlovima podrezana krila

Petar Plevnik • srijeda, 31.10.2007.

Pobjedom u finalu doigravanja nad najvećim rivalom, srpskom momčadi White Eaglesa, nogometaši Croatije iz Toronta došli su do svog trećeg naslova prvaka od osnutka kanadske profesionalne lige...

Kanadsko prvenstvo podijeljeno je u dvije divizije, nacionalnu i internacionalnu, nakon čijeg odigravanja po četiri momčadi iz svake divizije ulaze u doigravanje, po sistemu prvi protiv osmog, drugi protiv sedmog itd. Kao četvrtoplasirana momčad Croatia Toronto u četvrtfinalu je bila bolja od North Yorka Astrosa (4:2), da bi u polufinalu Croatia s 3:2 svladala St.Catharines Wolves.

Iako je u finalu trebao biti odigran samo jedan susret, čelnici Lige odlučili su kako će se zbog izbjegavanja mogućih nereda navijača odigrati dva susreta, oba na Esther Shiner stadionu u Torontu, bez prisustva gostujućih navijača. Pitanje prvaka prakitčno je riješeno u prvom susretu, u kojem je Croatia slavila s 4:1, pogocima Bustamantea (2), Čurića i Fitwilliamsa, da bi dan kasnije u uzvratnom susretu 0:0 bilo više nego dovoljno Croatiji da dođe do novog naslova prvaka.

U momčadi Croatije, koja je u lipnju u Zagrebu osvojila prvo Svjetsko nogometno natjecanje hrvatskih iseljenika, osim igrača hrvatskih korijena igraju te Argentinca Bustamentea, Fitwilliamsa iz Trinidat i Tobaga te Jamajčanina Harrisa, ove su sezone nastupala i dvojica Osječana, bivši napadač Olimpije Tihomir Maletić te veznjak Grafičar Vodovoda Robert Grnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!