Nogomet

Još jedna počast za Di Stefana

HINA • nedjelja, 04.11.2007.

Najtrofejniji europski nogometni klub Real Madrid priprema još jednu počast svom najboljem igraču u povijesti 81-godišnjem Alfredu Di Stefanu...

Naime, u novom trening-kampu Reala u Valdebebasu, koji nosi ime po Di Stefanu, bit će 19. siječnja sljedeće godine otkriven spomenik argentinskom nogometašu. Na svečanost su pozvani predsjednici Fife i Uefe, Joseph Blatter i Michel Platini, zatim Pele, Diego Maradona, Johan Cruyff, te bivši Di Stefanovi suigrači Raymond Kopa i Francisco Gento.

Di Stefano je u Real Madrid stigao 1953. godine. Njegov transfer digao je veliku prašinu budući da je već bio na vratima Barcelone. No, umiješala se politika i Di Stefano je završio u Realu. Do njegovog dolaska Real se mogao tek pohvaliti svojim velikim stadionom, a španjolskom ligom dominirali su Barcelona i Atletico Madrid.

No, Di Stefano je Real pretvorio u europskog giganta, klub je do 1960. osvojio četiri domaća prvenstva te je pet puta bio prvak Europe.

Od 2000. godine Di Stefano je počasni predsjednik Reala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!