Automoto

Lorenzo kolega Rossiju

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 05.11.2007.

MotoGP momčad Yamahe u nedjelju je potvrdila kako će dvostruki svjetski prvak u kategoriji do 250 kubičnih centimetara Jorge Lorenzo biti dio njihove ekipe dogodine. Mladi motociklist bit će timski kolega bivšem svjetskom prvaku Valentinu Rossiju

Također je objavljeno kako će Rossi nakon razočaravajuće sezone na Michelin gumama prijeći na Bridgestonke za koje se nada da će bolje funkcionirati. Lorenzo će, s druge strane koristiti gume francuskog proizvođača pa će Yamaha osigurati svojim motociklistima odvojene bokseve.

Jorge Lorenzo je španjolski motociklist koji je svoju karijeru započeo 2002. godine u najslabijoj klasi provevši tamo tri sezone tokom kojih je skupio četiri pobjede. 2005. godine seli se u klasu do 250 kubika i svoju prvu sezonu završava na petom mjestu bez osvojene pobjede.

No, 2006. i 2007. mladi Španjolac, koji se na podiju uvijek pojavi s lizalicom, odnosi naslove prvaka kojima skreće pozornost na sebe. Najbrže je reagirala Yamaha koja ga je potpisala da sljedeće godine vozi uz Rossija koji iza sebe ima još jednu sezonu bez naslova prvaka i prvi put nakon 11 godina nije među prva dva vozača ukupnog poretka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!