Vodeni sportovi

Mađarica negira odbijanje doping-testa

HINA • petak, 09.11.2007.

Mađarska plivačica i osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sydneyju Agnes Kovacs u petak je odbacila tvrdnje da je odbila pristati na nedavno provedeni dopinški test...

"Nisam odbila doping-test, surađivala sam", rekla je Kovacs. "Inspektori su me prevarili i trebali bi se sramiti", dodala je.

Mađarsko anti-dopinško tijelo (MACS) u četvrtak je objavilo da je Kovacs dala uzorak od 25 ml, umjesto propisanog minimuma od 75 ml, za vrijeme jutarnje doping-kontrole 30. listopada.

Međutim, Kovacs je rekla da je dala tako mali uzorak jer je doping-test bio manje od sat vremena prije sastanka s glumcem Rogerom Mooreom koji je UNICEF-ov ambasador.

Šef mađarskog plivačkog saveza Tamas Gyarfas zadovoljan je njenim objašnjenjem i rekao je da je mađarski ogranak UNICEF-a potvrdio sastanak Moorea i Kovacs.

Kovacs je osvojila zlatnu medalju na 200 metara prsno na Olimpijskim igrama 2000. u Sydneyju, a pobjeđivala je i na brojnim europskim i svjetskim prvenstvima.

Nekolicini mađarskih atletičara, među kojima je osvajač zlatne medalje u bacanju diska, zabranjeno je natjecanje zbog dopinga 2004. u Ateni, a sprinteru Gaboru Dobosu doživotno je zabranjeno natjecanje prošle godine u prosincu jer je drugi put bio pozitivan na doping.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!