Automoto

Larini u lovu na titulu prvaka

Ivana Jurica • subota, 10.11.2007.

Sljedećeg vikenda kineski Macao bit će domaćin završnice World Touring Car Championshipa. Nakon pobjeda u Pau i Portu, Chevrolet će tražiti novu pobjedu. Još zanimljivije bit će vidjeti tko će se okititi laskavom titulom prvaka u pojedinačnoj konkurenciji, a kandidata je osam ...

Jedna od najzanimljivijih WTCC sezona približila se svom kraju. U utrci za konačnu pobjedu ostala su osmorica vozača: BMW-ov trojac Andy Priaulx (lanjski pobjednik), Augusto Farfus i Jörg Müller, Yvan Muller iz SEAT-a, James Thompson (Alfa Romeo) i Chevroletov vozač Nicola Larini.

U najboljoj poziciji trenutačno se nalaze Priaulx i Muller sa 81 bodom, no, u dvije utrke puno se toga može promijeniti. Slično je i u poretku konstruktora gdje vodeći BMW ima deset bodova prednosti ispred SEAT-a, dok trećeplasirani Chevrolet ima 194 boda.

Važno je naglasiti da je sve uspjehe ove sezone Chevrolet bilježio sa samo tri automobila, dok, na primjer, BMW i SEAT imaju po pet automobila. Četiri puta Chevrolet je osvajao pole position (uvijek Alain Menu), pobijedio je u šest utrka, odvezao četiri najbrža kruga u utrkama.

O svojim šansama za osvajanje naslov prvaka Larini je rekao: Lijepo je ući u posljednje utrke znajući da imam šanse osvojiti svjetsku titulu po prvi put, ali i da pobjedim u obje utrke ishod prvenstva ovisit će i o izvedbi drugih. Moj glavni cilj bit će pokušati doći do pobjede, moje prve u WTCC-u. Novi kvalifikacijski sustav za ovu utrku svakako će pomoći da se izbjegnu nezgode kakve smo imali u kvalifikacijama prošle godine, kada je moj potencijalni najbrži krug ''uništen'' nesrećom. Ali Macao je takav: ne oprašta ako si nesretan, ali je vrlo darežljiv ako dobro odigraš svoje karte.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!