Ostali sportovi

Hrvatice prolaze 99,9 posto

Ivana Strahija • ponedjeljak, 12.11.2007.

Nakon iznimnog uspjeha u turskoj Ankari, hrvatska ženska odbojkaška vrsta danas je dobila dobre vijesti: postoji realna i velika mogućnost da one ostvare plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre!

Nakon kalkulacija za koje nisu bili dovoljni prsti u Savezu su se probili kroz iznimno komplicirane propozicije kvalifikacijskih natjecanja za Olimpijske igre, a postotak iz naslova rezultat je toga.

Kako javlja Hrvatski odbojkaški savez, u tri su pretkvalifikacijska turnira direktan plasman na njemačko kvalifikacijsko borilište osvojile Turska, Nizozemska i Rumunjska. Među drugoplasiranim ekipama naša je reprezentacija ostvarila najbolji rezultat, premda ima isti broj bodova i osvojenih setova kao Ukrajina, no bolji količnik poena, dok je Bugarska uvjerljivo treća.

Pošto se turnir u Njemačkoj popunjava iz redova drugoplasiranih, naše najbolje odbojkašice sad drže palčeve Italiji, koja se za Olimpijske igre može plasirati preko Svjetskog kupa osvojivši jedno od prva tri mjesta i tako osloboditi mjesto našoj reprezentaciji.

To za talijansku izabranu vrstu ne bi trebao biti problem, u tri kola do kraja Kupa moraju ostvariti samo jednu pobjedu, a igraju protiv Kube, Brazila i Amerike. Inače Talijanke još nisu poražene u tri do sad odigrana kola Svjetskog kupa, koji se igra u Japanu, i prvo mjesto dijele sa Amerikankama.

I naše se istočne susjede nadaju direktnom plasmanu na OI, njima će do toga biti ipak puno teže: "Od sutra za nas započinje iznimno teška serija, nakon poraza od Poljske malo smo izbačeni iz takta. Utakmice koje dolaze moramo odigrati maksimalno angažirano, a samo nam sve tri pobjede donose put u Peking", rekao je nakon poraza od Poljske srpski izbornik Zoran Terzić.

Ukoliko Srpkinje pobijede redom Ameriku, Brazil i Kubu, na kvalifikacijski će turnir možda putovati i Ukrajina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!