Nogomet

Bonačić ostao bez Lige prvaka

Petar Plevnik • srijeda, 14.11.2007.

Luka Bonačić ipak nije uspio doći do naslova pobjednika Azijske lige prvaka. U uzvratnom susretu finala hrvatski je stručnjak na klupi iranskog Sepahana s 2:0 poražen na gostovanju kod japanske Urawe Red Diamonds...

Nakon 1:1 u prvom susretu u Esfahanu, Urawa je u uzvratnom susretu odigranom na prepunom stadionu u Saitami pogocima Nagaija u 22. te Abea u 71. minuti došla do pobjede i svog prvog, ali ujedno i prvog japanskog, trofeja pobjednika Azijske lige prvaka.

Prvak Japana i uoči je finala slovio za favorita, budući da osim nekolicine japanskih reprezentativaca, u svojim redovima ima i tri Brazilca, uključujući i Robsona Pontea, iza kojeg je iskustvo igranja u Bayer Leverkusenu i Wolfsburgu.

Osvojenim naslovom Urawa je izborila izravan plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo, koje se održava sljedećeg mjeseca u Japanu, dok će Sepahan sudjelovanje na tom turniru morati izboriti protiv prvaka Oceanije, novozelandskog Waitakere Uniteda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!