Nogomet

Dungu razapinju zbog Rogerija Cenija

HINA • srijeda, 14.11.2007.

Sjena brazilskog reprezentativnog vratara Rogerija Cenija (34) poput olova pritišće Julija Cesara, vratara milanskog Intera, koji će sljedećeg tjedna braniti gol Brazila na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2010. protiv Urugvaja...

Utakmica će biti odigrana na Morumbi stadionu na kojemu inače igra Rogerijev klub Sao Paulo što će još više 'pritiskati' Julija Cesara koji je sada po mišljenju izbornika Dunge trenutačno najbolji brazilski vratar.

Dunga je uzrujao navijače Sao Paula što je prednost pred vratarem Sao Paula, osim Juliju Cesaru, dao još jednom 'Talijanu', Doniju iz Rome. Zbog toga brazilski mediji pišu da bi u slučaju neuspjeha Brazila u susretu s Urugvajcima moglo biti izgreda navijača na Morumbiju u znak protesta zbog toga što vrata Selecaa nije branio njihov ljubimac.

Lukavi Dunga malo je smirio strasti navijača Sao Paula izjavom 'da je Rogerio Ceni legenda brazilskog nogometa s mnogo osvojenih trofeja':

"Rogerio je izvrstan golman, koji još uvijek kandidira za sastav reprezentacija, ali trenutačno u Selecau nema još nekolicine vrlo dobrih igrača, jer im nedostaje neka sitnica pa sam umjesto njih pozvao druge igrače."

Usput rečeno Rogerio Ceni je sa Sao Paulom osvojio četiri velika trofeja u zadnje tri godine: Klupsko prvenstvo Južne Amerike (Copa Libertadores), Svjetsko klupsko prvenstvo i dva naslova prvaka Brazila. Uz to on je poznat i po tome što je do sada iz slobodnih udaraca ili jedanaesteraca zabio 78 golova protivničkim vratarima pa je u evidenciji FIFA-e zabilježen kao najbolji strijelac među vratarima u povijesti nogometa. S obzirom da nikada nije igrao u Europi malo je poznat izvan Brazila, iako je na posljednja dva SP-a bio član Selecaa, ali samo kao rezerva Didi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!