Nogomet

Štrajk ugrozio SP 2010.

HINA • četvrtak, 15.11.2007.

Štrajk građevinskih radnika na svih devet stadiona na kojima će se održati Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi ugrozio je rokove izgradnje...

Radovi na stadionima u Cape Townu, Durbanu, Johannesburgu, Nelson Mandela Bay/Port Elizabethu, Polokwaneu, Tshwane/Pretoriji, Rustenburgu, Nelspruitu i Mangaung/Bloemfonteinu prestat će u idućih 48 sati koliko će trajati štrajk upozorenja nacionalnog sindikata.

Sindikat je pokrenuo štrajk na svim stadionima u znak solidarnosti s tisuću radnika na gradilištu u Durbanu koji već tjednima prosvjeduju zbog visine plaće i uvjeta rada. Radnici u Durbanu mjesečno zarađuju oko 220 dolara.

Ukoliko se prosvjedi nastave mogao bi doći u pitanje rok izgradnje za pet stadiona s kojima Južnoafrikanci već ionako kasne. Najgora je situacija u Cape Townu gdje se gradi Greenpoint stadion sa 68.000 mjesta. Gradnja na tom stadionu već je dva puta prekidana štrajkovima u kolovozu i rujnu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!