Automoto

Menu prvi u posljednju utrku sezone

Kristian Hohnjec • subota, 17.11.2007.

Alain Menu osigurao je rekordni peti pole sezone na posljednjoj stanici u Macauu. Vozač Chevroleta na prvo mjesto izbio je u posljednjim trenucima 45 minutnih kvalifikacija. Yves Muller krenut će s druge pozicije, dok je njegov suparnik za naslov prvaka, Andy Priaulx izborio tek 12. startno mjesto...

Slika 1 od 2.

Lacetti je odlično funkcionirao na subotnjim kvalifikacijama, Alain Menu bio je gotovo dvije desetinke brži od ostatka konkurencije. "Bio je ovo moj najbolji krug u kvalifikacijama WTCC, moguće i moje cijele vozačke karijere. Osim možda Oulton Parka 1994. godine. Nije bilo lako, budući da i najmanja pogreška može uništiti Vaš cijeli vikend. U posljednjem krugu sve je funkcioniralo savršeno. Stvarno sam zadovoljan, pogotovo jer nisam očekivao najbolju startnu poziciju", rekao je Menu.

Uz vozača Chevroleta najbrži su bili Seatovi Muller i Tarquini. Pogotovo je važan rezultat Mullera koji u sutrašnje utrke ulazi s jednakim brojem bodova kao i vodeći u ukupnom poretku Andy Priaulx. BMW-ov vozač u subotu je bio tek na 12. mjestu s gotovo sekundom i po zaostatka. "Razočaran sam da nisam izborio pole, ali u borbi za naslov prvaka važno je da sam u prvom redu ispred Priaulxa i Farfusa. Štoviše, preferiram da imam Menua uz sebe više nego ostale vozača, a i kolega Tarquini iza puno će pomoći. Trudit ću se da ostvarim odličan rezultat u prvom utrci, tada ću ovisno o plasmanu Priaulxa prilagoditi svoju startegiju", rekao je Francuz Muller.

U nedjelju će se o naslovu prvaka WTCC-a odlučivati u ranu zoru po srednjoeuropskom vremenu. Prva utrka vozi se u 5:00, a druga u 6:10 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!