Automoto

Priaulx obranio naslov prvaka

Kristian Hohnjec • nedjelja, 18.11.2007.

BMW-ov vozač Andy Priaulx ponovo je svjetski prvak. On je u dramatičnoj završnici sezone u Macauu uspio obraniti naslov. Britanac je imao dosta sreće, budući da su konkurenti Yvan Muller i Augusto Farfus morali odustati zbog tehničkih problema.

Alain Menu i peti je put ove sezone pole position pretvorio u pobjedu, rekord je to WTCC-a. "Kao i u Pauu, Muller me prestigao na početku, jer je krenuo možda i prije nego što se upalilo zeleno svjetlo. Dok se istraživao njegov start pokušavao sam ga prestići, ali bez uspjeha. Kasnije sam vidio da ima problema, pa sam ga lako prestigao i pobijedio", rekao je Menu.

Slika 1 od 2.

Priaulx je u prvoj utrci osvojio 8. mjesto, što mu je donijelo jedan bod prednost i važnije prvu startnu poziciju uoči posljednje utrke sezone. Kada je postalo jasno da Farfus i Muller neće moći otkloniti kvarove, odnosno da se neće pojaviti na startu slavlje u BMW-ovom taboru moglo je početi.

James Thompson iz Alfa Romea imao je još teoretske šanse za naslov, ali Priaulx je suvereno okončao sezonu vodeći od starta do cilja. Chevroletov Larini bio je drugi, a Thompson je završio na posljednjoj stepenici pobjedničkog postolja. "Ne mogu vjerovati. Nikada se nisam predavao, ali trebalo mi je nešto posebno ove sezne. Danas je bio moj sretan dan. Automobil i momčad uvijek su bili pouzdani i to je ključan faktor u osvajanju naslova", rekao je Priaulx.

Trijumf BMW-a kompletiran je krunom u konstruktorskoj konkurenciji ispred Seata.

Konačni poredak:

Vozači: 1. Priaulx (Velika Britanija) 91, 2. Muller (Francuska) 81, 3. Thompson (Velika Britanija) 79.

Konstruktori: 1. BMW 255, 2. Seat 249, 3. Chevrolet 218.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!