Nogomet

Singapur slavi Bosanca

Petar Plevnik • nedjelja, 18.11.2007.

Uzvratnim susretima drugog kruga azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010., još četiri reprezentacije oprostile su se od plasmana u Južnu Afriku...

Singapur, Sirija, Tajland i Turkmenistan četiri su reprezentacije koje će se pridružiti 15 preostalih reprezentacija u trećem krugu azijskijh kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dok za Tadžikistan, Indoneziju, Jemen i Hong Kong završava priča zvana Južna Afrika 2010. godine.

Najuvjerljivija je bila Sirija, koje je u dva susreta mrežu Indonezija pogađala čak 11 puta, dok je najviše neizvjesnosti bilo u srazu Tajlanda i Jemena, kojeg su zahvaljujući pogotku u uzvratu u svoju korist riješili Tajlanđani.

Posebno priču donio je sraz Singapura i Tadžikistana, kojeg je u singaupursku korist riješio 37-godišnji debitant Aleksandar Đurić. Nekadašnji kanuist iz Doboja, koji je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine predstavljao BiH-a, a u međuvremenu postao prava nogometna zvijezda u Singapuru (ove sezone 37 golova u 31 prvenstvenom susretu) sa dva je pogotka u svom premijernom nastupu za Singapur najzaslužniji što će ovaj grad-država nastaviti utrku za plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

Azijske kvalifikacije za SP 2010, drugi krug:
Tadžikistan - Singapur 1:1 (0:2)
Sirija - Indonezija 7:0 (4:1)
Tajland - Jemen 1:0 (1:1)
Turkeminstan - Hong Kong 3:0 (0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!