Nogomet

Brazil ni nakon sedam godina

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 19.11.2007.

Noćašnje kvalifikacijske utakmice u Južnoj Americi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine nisu nam donijele nijednog pobjednika. Brazil je od brojnih prilika u Peruu iskoristio tek jednu i morao se zadovoljiti bodom, dok su domaćini u Montevideu spasili bod nakon, prema njihovom mišljenju, poklonjenog jedanaesterca Čileancima...

Dok Europa uživa u samoj završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine, na drugoj strani svijeta nastavljene su noćas kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici 2010. godine. Gostovanje Brazila izazvalo je veliko zanimanje gledatelja u Limi, a domaćin je ostvario željeno. Reprezentativci Perua nisu dozvolili renomiranijim gostima da ih svladaju.

Brazil je poveo u 39. minuti zahvaljujući vrlo lijepoj akciji Milanovog Kake koji je poslao Pennyja po loptu u mrežu, a nakon tog vodstva propuštaju gosti iskoristiti brojne izgledne prilike. Vodstvo nisu uspjeli povećati, dijelom i zahvaljujući gustoj obrani Perua koji su čekali na svoju priliku iz kakvog protunapada. Strpljenje im se isplatilo u 70. minuti kada je Juan Manuel Vargas uspio svladati Julia Cesara. Susret je rezultatom 1:1 i završio te je tako nastavljen neuspješan niz gostovanja Brazila u Peruu gdje nije pobijedio već posljednjih sedam godina. Domaćini su dobili velik poticaj da se ponovno pokušaju izboriti za svoje mjesto među najboljima na završnici nakon punih 28 godina.

Susret u Montevideu također je završio bez pobjednika, no utakmica je bila ipak nešto efikasnija. Činilo se kako će gledatelji u Urugvaju osvježenje na poluvremenu potražiti lišeni ijednog pogotka, no za bolje raspoloženje pobrinuo se tri minuta prije kraja Luis Suarez koji je iskoristio Vincenteovo dodavanje i trese mrežu za 1:0.

U nastavku utakmice 32-godišnji Marcelo Salas uspio je Čileu donijeti izjednačenje nakon sat vremena igre, a u 70. minuti nije propustio iskoristiti dosuđeni jedanaesterac zbog čega su domaćini prosvjedovali, no argentinski sudac Sergio Pezzotta nije imao namjeru povući svoju odluku. Čileanci se ipak nisu vraćali kući s osvojena tri boda nakon što je devet minuta prije završetka regularnog dijela utakmice Abreu iskoristio nepažnju gostujuće obrane i s male udaljenosti zatresao mrežu za izjednačenje.

Kvalifikacije za SP 2010.: Peru – Brazil 1:1, Urugvaj – Čile 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!